tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SvDs pr-byrå bakom remissvar om presstödet

Publicerad: 5 september 2008, 11:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Det var de kritiska remissvaren som orsakade Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroths kovändning i frågan om presstödet. Nu rapporterar Medierna i P1 att ett av dem var betalt av pr-byrån Kreab, som ett led i SvDs lobbyarbete.


HW

Henrik Widell


Ulf Bernitz, professor i EU-rätt och vass kritiker till den föreslagna kraftiga sänkningen av presstödet, var en av de sakkunniga som ombads skriva remissvar i regeringens utredning. Enligt Medierna i P1 är han anlitad av Kreab som en del i SvDs lobbyarbete.

- Jag lade ganska mycket tid på det. Jag gjorde ett rättsutlåtande på 15 sidor, säger Ulf Bernitz till Medierna i P1 men vill inte berätta hur mycket pengar han fått för uppdraget.

Sune Olofsson, redaktör på SvDs debattsida där Ulf Bernitz tidigare debatterat frågan, säger till Medierna i P1 att han inte känt till kopplingarna till Kreab.

- Det är inte bra. Det tycker jag att jag borde fått veta. Ska vi ta ställning till inlägg som gäller oss själva så ska man också spela med öppna kort så att man vet vilka intressen som ligger bakom.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev