Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SvD stuvar om

Publicerad: 16 Januari 2002, 13:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Svenska Dagbladet kommer att jobba vidare med Lena K Samuelsson som chefredaktör. Vidare utser tidningen Mia Bjelkholm till redaktionschef för hela redaktionen. Det bestämdes på ett styrelsemöte idag.


Tidigare var Mia Bjelkholm redaktionschef för bild och produktion på SvD. Lena K Samuelsson har varit tf chefredaktör på tidningen sedan Hannu Olkinuora lämnade jobbet i slutet av år 2001.

SvD återgår till ett tidigare system med en chefredaktör och en redaktionschef.

Det innebär att SvD överger organisationen med en redaktionschef för varje del.

- Jag är för raka enkla strukturer. Jag tror mer på starka avdelningschefer som leder det dagliga arbetet, säger Lena K Samuelsson.

I den nya organisationen blir inrikeschefen Mats-Eric Nilsson även biträdande redaktionschef och Ingrid Schoerner, administrativ redaktionschef.

Nytt är att Carl Otto Werkelid, kulturchef, går in i redaktionsledningen medan Anneli Rogeman, redaktionschef för kultur & feature-, lämnar redaktionsledningen.

- Vi har fört en diskussion som initierades av henne (Anneli Rogeman). Vi ska hitta ett bra nytt jobb för henne på redaktionen.

Vad har diskusionen lett till?

- Diskussionen pågår ännu.

På styrelsemötet utsågs även ekonomichefen Carl Gyllfors, till vice VD med särskilt ansvar för ekonomi, it, tryck och distribution.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.