Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SvD stämmer MTG för falsk reklam om Finans Vision

Publicerad: 11 Juni 2002, 06:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Svenska Dagbladet kräver att Marknadsdomstolen stoppar MTGs reklam vilken hävdar att Finans Vision är "Stockholms största dagliga affärstidning".


Stämningsansökan lämnades in på måndagen till Marknadsdomstolen. Svenska Dagbladets vd Gunnar Strömblad har tidigare vädrat sitt missnöje med hur gratistidningen Finans Vision marknadsförs.

SvD kräver att domstolen förbjuder MTG Publishing Media, vid vite om 400.000 kronor, att använda formuleringar som" största dagliga affärstidning", eller liknande.

I stämningsansökan påpekar SvD att den egna tidningen har en TS-upplaga om 126.600 i Stockholm. Finans Visions upplagestatistik är inte tillgänglig för utomstående, men är "enligt egen utsago" 45.000 i Stockholm plus 20.000 prenumeranter.

Vidare skriver SvD att eftersom Näringsliv är väsentligt större i Stockholm än Finans Vision så är MTGs marknadsföring inte sann och den strider mot god marknadsföringssed.

Peppe Engberg, nytillträdande vd för MTG Publishing, verkar dock ta lätt på stämningen. Enligt Peppe Engberg syftar annonserna inte på en jämförelse med SvD.

-Vi jämför oss med affärstidningarna och inte med SvD eller DN. Detta är ett rosa krig.

Är de ute i ogjort väder?

-Ja, det tycker jag. Vi är inte så korkade så att vi säger att vi är större än SvD.

Varför redovisar ni inga TS-siffror i reklamen?

-När vi lanserade tidningen så hade vi ingen statistik, hävdar Peppe Engberg.

Kommer ni att upphöra med reklamen?

-Nej.

Henrik Kindwall

henrikk@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.