Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SvD nappar på TTs schlagersajt - omsätter halv miljon

Publicerad: 29 Januari 2007, 14:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:12

I morgon är det debut för TT Spektra som leverantör av sajter. Hittills har 26 tidningar beställt nyhetsbyråns schlagersajt.


Bland de 26 tidningarna som inte kör hemkört, återfinns Svenska Dagbladet, VLT, Upsala Nya Tidning, Norrköpings Tidningar och Arbetarbladet. Dessa har en sammanlagd veckoräckvidd på 1,5 miljoner unika besökare per vecka, uppger TT.

Tidningarna har köpt TT Spektras schlagersajt som kommer att ligga inhyst på de egna tidningssajterna med start i morgon inför helgens ihopbrakande av Melodifestivalen i SVT.

Sajterna innehåller annonser såväl som rörlig bild, fakta och rapportering från TTs tre reportrar. TT har även hjälp av en redaktör på plats i Stockholm.

Uppskattningsvis omsätter TT Spektra runt en halv miljon kronor på schlagersajterna som kostar tidningarna 15.000-25.000 kronor för sex veckor. Göran Westin, vd på TT Spektra, räknar inte med någon stor vinst.

- Det är inte säkert det är en ekonomisk jättehit. Vi försöker få det att gå runt. Det är första gången vi gör en sajt.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.