Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SvD lade upp fiktiv nyhet från TV4s Persbrandt-serie

Publicerad: 15 Februari 2008, 11:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

I går lade SvD av misstag ut en fiktiv pdf-version av tidningen på Svd.se. Tidningen var specialproducerad för TV4s nya tv-serie Oskyldigt Dömd. Ett 80-tal personer laddade hem filen innan SvD insåg misstaget.


Pdf-filen, som låg uppe på svd.se/pdf mellan klockan 6 och 8.30 i går morse, innehöll en fiktiv artikel på sidan 1 och 10. På ettan syntes en stor bild av en kvinna, och texten "Oskyldigt dömd till tio år?". I texten nämns juridikprofessor Markus Haglund, vilket är namnet på Michael Persbrants rollfigur i Oskyldigt Dömd.

- Precis som många andra tidningar gör vi ibland specialtidningar för filmproduktioner. Specialtidningarna trycks när den riktiga tidningen har gått iväg. Pdf-versionen som vi lägger ut på sajten är den sista tryckta upplagan och på grund av den mänskliga faktorn låg den falska tidningen kvar i trycket när pdf-filen lades upp, säger Björn Hygstedt, informationschef på SvD.

Ett 80-tal läsare laddade ner den fiktiva tidningen.

- Alla som laddade ner tidningen har fått en personlig ursäkt och en förklaring på vad som hänt. Ingen har hört av sig och varit upprörd. Det är ett uppenbart misstag och jag tror att läsarna har överseende. Men det är ett beklagligt misstag och vi ser över våra rutiner.

Björn Hygstedt vill inte bekräfta att det rör sig om Oskyldigt Dömd.

- Jag kan inte kommentera någonting om filmproduktionen, säger Björn Hygstedt.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.