Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SvD först ut med mobil tidningsutdelning

Publicerad: 24 Januari 2007, 05:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:12

Svenska Dagbladet har skrivit ett avtal med Eurovip Mobile Services som gör det möjligt för tidningens prenumeranter att med mobilen hämta sin tidning direkt i butiken.


Tekniken ska främst användas för att underlätta för prenumeranter som har tillfällig adressändring och under sommarens semestermånader.

Med tjänsten får prenumeranten en värdekupong i mobilen som sedan kan lösas in mot en tidning hos 7 Eleven eller Pressbyrån. Svd har genomfört ett test med 100 prenumeranter och ska testa systemet i en andra omgång fram till sommaren då tjänsten ska erbjudas brett.

På sikt ska Svd också erbjuda tjänsten till prenumeranter som av olika anledningar inte fått sin tidning på morgonen. Idag löser Svd problemet genom att förlänga prenumerationen med en dag. Joachim Alvarez, grundare av Eurovip Mobile Systems, säger att med den mobila lösningen får prenumeranten sin tidning samma dag, samtidigt som lösningen ger kundvårdande effekter.

- Få saker gör svensken så irriterad som när morgontidningen inte ligger på hallmattan. Men genom att skicka med ett erbjudande på en gratis kopp kaffe, tillsammans med tidningskupongen, sätter man en positiv spinn på en i grunden negativ situation.

Eurovip Mobile Services ingår i Eurovip Group som är teknikleverantör till företaget Kuponginlösen. Avgiften för tidningskupongerna följer Kuponginlösens ordinarie prislista. Snittpriset för varje inlöst kupong är 1 krona och 15 öre. En summa som Svd betalar och inte kunden.

Joachim Alvarez säger att han har fått intresseförfrågningar från i stort sett alla större tidningar på marknaden och tror att Svds initiativ blir en isbrytare.

- Det känns som att alla har väntat på att någon ska ta första steget och nu är det steget taget. Vi har också sett att intresset intensifierats efter Kuponginlösens samarbetsavtal med RBS.

RBS levererar kassasystem till en majoritet av de största dagligvarukedjorna och avtalet med Kuponginlösen gör att kedjorna numer kan hantera mobila värdekuponger.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.