Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SvD-blogg stängs efter uppmaning om Kina-bojkott

Publicerad: 22 Februari 2008, 11:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

SvDs sportjournalist Jonas Arnesen lägger ner sin tennisblogg på SvD.se. Enligt uppgifter till Dagens Media ska Jonas Arnesens ha fått kritik från tidningens ledning för att han uppmanat till bojkott av OS i Kina.


Jonas Arnesen deltog nyligen i en tv-debatt där han uppmanade till bojkott av OS i Peking. Något han också skriver om i sin blogg den 15 februari.

"Det handlade om Peking-OS som jag menar bör bojkottas eftersom den kommunistiska diktaturen bryter mot FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. Självklart en långt viktigare fråga än en tennisturnering och jag häpnar över idrottsvärldens stillatigande vad gäller händelserna i Kina där det i höst ska hållas olympiska lekar", skriver Jonas Arnesen.

Igår meddelade Jonas Arnesen att han stänger sin blogg på SvD.se efter att ha bloggat om tennis i drygt ett år.

"Finns flera orsaker varav samtliga står att finna internt i SvD-huset och där låter jag dem stanna", skriver Arnesen.

Jonas Arnesen vill inte gå in på varför han slutar blogga.

- Det där ska du egentligen ta med min chef, säger han till Dagens Media.

Bo Hedin, vd och chefredaktör för SvD Digitala Medier, hänvisar alla frågor om Kina-diskussionen till SvDs sportchef Ola Billger, som Dagens Media har sökt.

- Vi gör ett litet experiment där vi låter folk från papperstidningen jobba till och från på nätet, och det har Jonas gjort under en period. Det har funkat bra, säger Bo Hedin, och fortsätter:

- Men just den där frågan om OS får du prata med Ola Billger om. Det är han som svarar för sportens publicistiska linje, även om jag inte har någon annan åsikt än Ola Billger i det här fallet.

Vad vet du om varför Jonas Arneson slutar blogga?

- Det finns lite olika åsikter om vilken roll som Jonas Arneson ska ha som bloggare, om var gränserna för hans mandat går.

Har ni lågt till tak på SvD?

- Nej, det har vi inte. Vi har väldigt högt till tak. Men det finns vissa linjer som man måste ha på en tidning.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.