Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SvD blåser faran över

Publicerad: 15 Maj 2008, 06:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Svenska Dagbladet drabbades igår av ett allvarligt datorhaveri. Det gjorde att tidningens sajter låg nere och dagens papperstidning ser lite annorlunda ut.


Sajterna E24.se, Tasteline.se och SvD.se gick igång igen i går kväll. I papperstidningen är det främst kulturdelen som drabbades av datorproblemen, eftersom den trycks först. Bland annat saknas familjeannonserna.

- Vi har fortfarande lite problem med telegramhanteringen, men det hoppas vi lösa snart. Vi kan blåsa faran över för den här gången, säger Björn Hygstedt, informationschef på SvD.

Det var ett haveri hos SvDs it-serviceleverantör Logica som orsakade problemen. Logica hanterar hela mediehusets datanät och haveriet gjorde att SvD igår eftermiddag inte hade någon datakommunikation alls och det gick eller inte att skicka sidor till tryckeriet på vanligt sätt.

- Paradoxalt nog är det mycket bra stämning här. Alla är lättade, det kunde blivit mycket värre. Det gjordes heroiska insatser igår med bland annat usb-minnen som gjorde att tidningen ser hygglig ut.

Vad får det här för konsekvenser?

- Det kommer att föras diskussioner med Logica om hur sådant här ska kunna undvikas. Just nu är det fullt upptagna med felsökning, vi vet egentligen inte vad som hände ännu.

Ska ni begära ekonomisk kompensation från Logica?

- Det finns klausuler i alla kontrakt av den här typen med olika former av vite. Men det är för tidigt att gå in på nu.

Björn Hygstedt räknar med att morgondagens tidning ska se ut som vanligt.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.