Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stureplan hotar stämma Katrin

Publicerad: 16 Maj 2008, 13:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Stureplan Media hotar att stämma sin gamla medarbetare Katrin Schulman om hon inte avsäger sig kraven i sin sista faktura till Stureplan. Anledningen är att Stureplan anser att hon brutit mot det kontrakt hon och sajten upprättat då hon diskuterat ersättningsnivåer med media.


Nyligen fick Katrin Schulman ett rekommenderat brev från Stureplan signerat av företagets vd Christian Remröd. Brevet bestod i ett hot om stämning. Anledningen ska vara att Stureplan anser att hon brutit sitt kontrakt genom att tala om för media vad hon fått för ersättning av sajten.

- När jag talade om för media att jag sagt upp mig från Stureplan så förekom en diskussion om vad jag ville ha i betalt för att blogga. Då sa jag lite löst vad jag tyckte att jag var värd, men jag sa inget konkret om vad jag fått. Men en reporter på Resumé tolkade det här som siffror på vad jag fått på Stureplan. Siffrorna var helt fel och i artikeln skrev reportern även helt fel siffror på antalet besökare jag haft, säger Katrin Schulman.

Dessa uppgifter ska, enligt Katrin Schulman, ha fått Christian Remröd att anse att hon brutit sitt kontrakt med sajten och hotar därför nu henne med stämning. Alternativet är att Katrin Schulman makulerar den sista faktura hon skickat till sajten.

- Det handlar om småpengar. Visst kan jag skita i den sista fakturan om Stureplan istället betalar den näst sista fakturan jag skickat till dem. Men det har de inte gjort, jag vet inte om de har likvida problem eller vad det är.

Enligt Katrin Schulman har hon svarat Stureplan att hon är beredd att gå med på kravet om sajten enligt ovan betalar övriga fakturor. Enligt henne har hon inte fått något svar tillbaka.

Christian Remröd, vd på Stureplan media, vill inte kommentera uppgifterna.

- Du får prata med vårt juridiska ombud vad gäller den saken.

Kan du bekräfta att ni hotar att stämma Katrin Schulman för kontraktsbrott?

- Jag har inga kommentar om det.

Christina Remröd ska återkomma till Dagens Media med kontaktuppgifter till Stureplans juridiska ombud. Enligt Katrin Schulman finns inga krav på skadeståndsbelopp i det brev hon fått från Stureplan, utan i brevet skriver sajten att de ska återkomma med detta.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.