Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Studenten" i Halal-tv var aktiv vänsterpartist

Publicerad: 5 November 2008, 05:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

I SVTs storsatsning Halal-tv presenterades en person som uttalar sig negativ om klassamhället som student. I själva verket är han också aktiv vänsterpartist.


I måndags var det premiär för SVTs omdiskuterade program Halal-tv. Kritikerna sågade programmet, som sågs av 295.000 personer, men SVT avfärdade kritiken och menade att det handlade "om felaktiga förväntningar".

I programmet, som tog upp det svenska klassamhället, uttalar sig en person som bor i Botkyrka. SVT presenterar honom som sjuksköterskestudent.

- Jag tycker att det är skit att vi har ett klassamhälle. Det är absurt att mänskligheten kommit så långt i vissa avseenden men att vi fortfarande har ett samhälle där man föds in i en viss klass, säger mannen till programledarna.

Mannen är samtidigt aktiv vänsterpartist, vilket SVT valde att utelämna. Han har tidigare varit vice förbundsordförande för Ung vänster och är nu resursperson för vänsterpartiets Pride-grupp.

Gunnar Hofverberg, projektledare på SVT, säger att han kände till mannens politiska engagemang.

- Han har lämnat Ung vänster. Vi valde att inte redovisa det, han uttalar sig visserligen i klassfrågan men får mothugg, säger han.

Kunde ni ha varit tydligare med hans politiska tillhörighet?

- Det är alltid en fråga om trovärdighet men vi tycker att vi gjorde rätt. Han har lämnat Ung vänster. Det är inte så att vi har mörkat någonting.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.