Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Strömblad: "Överdrivet spekulera i slutet för SvD"

Publicerad: 7 Februari 2008, 05:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

De senaste dagarna har uppgifter sipprat ut om att alliansen ska vara eniga om att skrota storstadsstödet. Dagens Media har pratat med Schibsteds Sverigechef Gunnar Strömblad om vad det innebär för SvD.


Det verkar som att det nu finns en enighet inom alliansen att storstadsstödet ska bort. Hur reagerar Schibsted på det?

- Jag har hört det men vi har inte sett några bekräftade uppgifter kring det utan det är andrahandsinformation som har cirkulerat. Det är svårt att värdera hur pass mycket som är på allvar, säger Gunnar Strömblad.

Skånska Dagbladet rapporterar att deras styrelseordförande Ingemar Jeppsson har fått detta bekräftat av näringsminister Maud Olofsson.

- Jag har svårt att spekulera i hur pass sannolikt det är att det blir så.

Vad kommer detta betyda för SvD?

- Det beror på eventuell avvecklingstid. Självklart blir det tuffare ju kortare avvecklingstid det blir. Men de spekulationer som har varit om att detta skulle betyda slutet för Svenska Dagbladet är överdrivna. Det är en tidning som under lång tid har haft en positiv utveckling och fortsätter att ha det och läses av fler och fler läsare. Domedagsprofetiorna skriver jag inte alls under på.

Ni har säkerligen börjat planera för ett scenario där storstadsstödet försvinner. Skulle det innebära uppsägningar eller andra typer av besparingar?

- Det är alldeles för tidigt att spekulera i konsekvenserna av det.

Kan SvD gå med vinst utan storstadsstödet?

- Det finns ingen naturlag som inte säger att det skulle gå. Tänket med första och andratidningar är lite förlegat. I Stockholm finns det en marknad för SvD.

Har Schibsted uppvaktat regeringen i denna fråga?

- Det vill jag inte kommentera.

Har ni fått några besked från politikerna?

- Vi har inte fått några besked. Vi har tagit del av det som stått i media som alla andra.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.