måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Strix och Meter i Kristallens producenttopp

Publicerad: 9 september 2008, 06:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Det var en relativt jämn spridning på produktionsbolagen i Kristallens vinnande bidrag. Strix och Meter kammade dock hem två vinster var. "Vi är förstås oerhört glada", säger Henrik Stenlund, vd på Strix.


MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se

HW

Henrik Widell


Strix vann kategorierna Årets aktualitetsprogram med Efterlyst och Årets dokumentärprogram med Klass 9A.

- Det är ett kvitto på att vi jobbar hårt och metodiskt och levererar kvalitet. Speciellt kul tycker vi att de vinnande bidragen, tillsammans med alla våra fem nomineringar, var egenutvecklade format, säger Henrik Stenlund.

Han säger att Efterlyst i många år har bevisat sin kvalitet genom höga tittarsiffror, men att Klass 9A var mer av ett risktagande, som diskuterades flitigt i korridorerna på Strix innan det blev verklighet.

- Det var ett oerhört komplicerat projekt som dock innehöll alla parametrar som gör en riktigt bra produktion. Sedan hade det ju blivit en helt annan story om klassen inte nått upp till sina mål.

Sedan är det väl inte en typiskt Strix-produktion heller?

- Lite finare och mer politiskt korrekt kanske. Nej men allvarligt, vi har en bred produktion från underhållning till samhällsjournalistik och allt däremellan.

Meter vann kategorierna Årets underhållningsprogram med Stjärnorna på slottet och Årets livsstilsprogram med Lyxfällan.

Alla vinnare:

Årets underhållningsprogram: Stjärnorna på slottet, SVT - MeterÅrets drama: Gynekologen i Askim, , SVT - Anagram ProduktionÅrets humorprogram: Mia och Klara, SVTÅrets barnprogram: Evas superkoll, SVT - HönapönaÅrets livsstilsprogram: Lyxfällan, TV3 - MeterÅrets aktualitetsprogram: Efterlyst, TV3 - StrixÅrets kultur- och samhällsprogram: Uppdrag granskning, SVTÅrets dokumentärprogram: Klass 9A, SVT - StrixÅrets Program: Let's dance, TV4 - Mastiff

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev