Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stort sparpaket på E24

Publicerad: 17 Februari 2009, 13:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Igår avslöjade Dagensmedia.se att Di.se tvingas säga upp åtta medarbetare till följd av finanskrisen. Även konkurrenten E24 är hårt drabbat och planerar stora besparingar. "Men inga uppsägningar", säger Per Lundsjö, vd och chefredaktör på E24.


E24 märkte en nedgång på marknaden redan förra året, men då var minskningen begränsad till den finansiella sektorn. Den senaste månaden har alla delar av ekonomin drabbats lika hårt.

- Nedgången är markant och det har gått fort. Det har påverkat vår försäljning och ekonomi och vi vet inte hur det kommer att se ut under resten av året, säger Per Lundsjö.

I fredags informerade Per Lundsjö personalen om ett sparpaket som nu håller på att tas fram. Han vill inte berätta för Dagensmedia.se hur mycket pengar som ska sparas, men säger att det rör sig om ett rejält sparprogram.

- Skillnaden mellan vårt och DI:s sparprogram är att vi inte gör några uppsägningar. Det låter som en floskel, men personalen är vår viktigaste resurs. Jag har jobbat jättehårt för att hitta de här medarbetarna och vår redaktion har aldrig varit bättre än nu, säger Per Lundsjö.

- E24 står väl rustade inför strukturomvandlingen på marknaden och har goda framtidsutsikter. Nu är vi drabbade av en konjunkturkris som vi inte vet hur lång den blir, men vi vet att den tar slut.

Vad drar ni ner på istället?

- Vi tittar på alla delar. Vi har växt snabbt. Nu ser vi över avtalen med leverantörer och får acceptera att en del saker blir jobbigare, men billigare.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.