lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stockholmspaketet om Metro och Schibsteds paket

Publicerad: 11 september 2008, 07:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

"Det blir både tufft och roligt", säger Jascha Buckholt, angående Metros och Schibsteds gemensamma annonspaket på Stockholmsmarknaden. För drygt en månad sedan tillträdde han som försäljningschef för Stockholmspaketet.


MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


När Schibsted lade ner Punkt SE och köpte in sig i Metro tog de också beslut om flera gemensamma annonspaket. Ett rikstäckande, ett för detaljist respektive nöje, och eventuell blir det också ett gemensamt platsannonspaket. Så fort Konkurrensverket har godkänt affären kommer paketen att rullas ut på marknaden.

- Det blir både tufft och roligt och paketen kommer att öka konkurrensen. Det kommer att bidra till ett ökat fokus på Stockholm och Stockholmsannonseringen. Paketen når inte upp till vår räckvidd i Stockholm, men det är starka varumärken som står bakom, säger Jascha Buckholt.

För att möta den ökade konkurrensen ska Stockholmspaketet, där DN, City och Expressen ingår, lansera en ny produkt. Jascha Buckholt är förtegen om detaljerna, men säger att det rör sig om nya målgrupper.

- Det blir en viktig höst. Vi inser att vi står inför en eventuell konjunkturnedgång och det kommer att påverka print.

Hur har annonsörerna tagit emot Citys minskade utgivningstakt?

- Det är klart att det finns en oro för räckvidden, men de är positiva till det bättre pappret och tematiseringen. Men samtidigt skapar det möjligheter. Vi har till exempel infört City Solo som ger annonsörerna möjlighet att äga hela tidningen.

För att öka kännedomen om Stockholmspaketet ska Jascha Buckholt investera mer i marknadsföring. Citat, som bland annat hjälper till med säljmaterial, ska bygga en ny sajt åt paketet. Dessutom blir det en mediebyråturné, som inleds om två veckor.

- Vi måste öka kännedomen om paketet, både hos reklam- och mediebyråer och hos kund. Jag är övertygad om att det finns många som inte känner till paketet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev