Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stockholms Stad bygger sajt för 8 miljoner

Publicerad: 6 Maj 2008, 08:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Webbyrån Creunas uppdrag från Stockholms Stad var att bygga norra Europas bästa offentliga webbplats. De fick en påse med 8 miljoner kronor för att förverkliga målet. "Det tycker jag att vi har gjort", säger Madeleine Olsson, kundansvarig på Creuna.


- Det är klart att det går att sätta upp en standardsajt betydligt billigare men vi har jobbat med användarvänligheten ända ner till minsta pixel och ner till sista raden kod, säger Madeleine Olsson.

Användarvänligheten har stått i centrum under utvecklingsarbetet eftersom den gamla sajten som byggdes 2003 och innehöll 50.000 sidor fick mycket kritik för att vara svårnavigerad. För att göra den bästa möjliga sajten för kommuninvånarna tog Creuna beslutet att öppna upp sajten för användarna redan i ett tidigt beta-stadium.

- Det är ovanligt för en offentlig webbplats. Beta-versionen har varit uppe sedan i januari och användarna har bidragit mycket till sajten.

Nya Stockholm.se lanserades i dag.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.