Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stockholms Fria Tidning får ny chefredaktör

Publicerad: 11 mars 2015, 09:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:10

Kristian Borg blir chefredaktör för Stockholms Fria Tidning.


Tidigare har Kristian Borg varit kulturchef på den rikstäckande Fria Tidningen under tio år. Nu blir han ny chefredaktör på Stockholms Fria Tidning, en av de lokala varianterna av Fria Tidningen. Han har redan gjort sitt första nummer av SFT.

– Det ska bli en spännande utmaning att börja med nyheter igen, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Men jag vill ta med mig något från kulturen. Jag vill jobba mer långtgående och med gräv. Vi har också samma fokusområden som Fria Tidningen, även om det blir lite annorlunda på ett lokalt plan.

Vilken är den största utmaningen för SFT?

– Dels är det konkurrensen från webben och gratistidningar. Vi måste synas på webben och samtidigt göra en aptitlig nyhetstidning.

Hur jobbar ni med de digitala utmaningarna?

– Vi är väldigt många som jobbar med det hela tiden. Vi arbetar mot sociala medier, och med att tänka webben först. Att regeringen tittar på att ge stöd för digitala satsningar tycker jag är väldigt bra.

Hur känns det?

– Det känns underbart, nu jävlar kör vi. Det är förstås en utmaning, men jag tror vi kan växa och nå ut ännu längre, säger han.

Fria Tidningar uppger på sin hemsida att de styrs utan vinstintresse och har "ett särskilt intresserade av sociala och politiska aktörer och skeenden som bidrar till en öppen, demokratisk, fredlig, frihetlig, solidarisk och ekologisk samhällsutveckling."

Mediekooperativet Fria Tidningar ägs av journalister och ger ut åtta prenumererade nyhetstidningar. SFT kommer ut en gång i veckan.

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.