fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stockholm starkaste varumärket

Publicerad: 12 september 2008, 10:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

600 miljoner kronor marknadsföring under skrytpayoffen The Capital of Scandinavia verkar ha gett resultat.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Londonbaserade analysföretaget Saffron Brand Consultants har i en undersökning mätt styrkan på de Europeiska huvudstädernas varumärken.

Undersökningen "The european city brand barometer" som baseras på 2000 intervjuer, placerar Stockholm på sjunde plats vilket är högst av alla de nordiska länderna.

Köpenhamn kommer först på 17:e plats, Oslo på 20:e och Helsingfors på 26:e plats. Listan toppas av Paris följt av London.

Olle Zetterberg är vd för Stockholm Business region, som för Stockholms Stads räkning marknadsför Stockholm under payoffen The capital of Scandinavia.

- För tre år sedan bestämde vi oss för att samla Sverige under den parollen. Tanken var att vi skulle lyfta fram att Stockholm skulle vara förstavalet i Skandinavien som ju ofta ses lite som ett land utomlands.

Sammanlagt 600 miljoner har Stockholm Business region haft till förfogande under de tre år som gått. Hälften kommer från Stockholms Stad, och hälften har näringslivet skjutit till.

- När det gäller undersökningar kan man så klart alltid ifrågasätta om de är riktiga. Men detta visar ändå att vårt arbete har gett resultat, säger Olle Zetterberg.

Temat The capital of Scandinavia togs fram i samarbete med Gyro.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev