Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag04.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stockholm-Köpenhamn om säljryktena: Bollen är rund

Publicerad: 12 Mars 2007, 04:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:09

Filip och Fredriks produktionsbolag Stockholm-Köpenhamn ska ha uppvaktats av flera intresseneter. Bland spekulanterna nämns Anna Bråkenhielms Talpa. "Bollen är rund", säger Stockholm-Köpenhamns vd Henrik Bastin.


Han bekräftar att flera intressenter har hört sig för om att få köpa produktionsbolaget. Att Talpa skulle vara en av intressenterna ger han ett tydligt svar på.

- Nej.

Vill ni sälja?

- Vi har inga omedelbara planer. Men bollen är rund.

Produktionsbolaget mer än fördubblade sin försäljning under 2007 till 70 miljoner kronor. Bolaget bygger sin framgång på två täta samarbeten med Kanal 5 respektive Fredrik och Filip

- Produktionerna med Fredrik och Filip står för 15-20 procent av omsättning. Kanal 5 är vår största kund men står för mindre än hälften av vår omsättning.

Vilka av era produktioner tror du mest på under 2007?

- Vi gör en animerad tv-serie för Kanal 5 med arbetsnamnet Myggan. Det blir en tecknad serie om värld vi alla befolkar, medievärlden i Stockholms innerstad. Och detta brett förankrat i folksjälen.

Folksjäl och medievärld. Hur får du ihop det?

- Det är en paradox.

Filip och Fredrik är författare till den nya serien. Och så ska ni göra en uppföljning på En annan del av Köping med Filips syster Linda. Är du inte väl beroende av Fredrik och Filip?

- Varför skulle jag vara orolig för det. De är viktiga för oss och är också delägare i bolaget. Och så älskar jag dem, säger Henrik Bastin.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.