Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stockholm får nyhetsmagasin på engelska

Publicerad: 2 Januari 2002, 08:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:19

I vår får utlänningar som tillfälligt arbetar i Sverige ett eget magasin. The Stockholm Bulletin ska skriva om nyheter, ekonomi och politik ur ett svenskt perspektiv, men på engelska. Tidningen är tänkt att finansieras via annonsförsäljning.


- När man ska stanna i Sverige i tre, fyra år är man inte intresserad av att lära sig svenska men är ändå intresserad av vad som händer. Utlänningar som arbetar här tillfälligt har ofta familjen med sig, sina barn i svensk skola och vill följa med i ekonomi och politik. Då är man helt blind, det finns inga nyheter eller information på engelska, säger Teresa Ivars Ekholm, en av fyra privatpersoner som planerar att starta The Stockholm Bulletin.

Tidningen ska också innehålla tips om och guider till bra restauranger, kultur och privatannonser för uthyrning av hus samt intervjuer med intressanta personer. Teresa Ivars Ekholm säger att ambitionen är att The Stockholm Bulletin ska bli en veckotidning.

Projektet är planerat att sjösättas i mars eller april i år och ännu är bara de stora dragen skissade. Teresa Ivars Ekholm, som själv arbetat tillfälligt i Sverige som ekonom för ett spanskt företag, säger att förhoppningen är att få ihop tusen prenumeranter till en början. Enligt henne bor cirka 3.000 utländska arbetare tillfälligt i Sverige årligen.

Huvudinkomstkällan ska dock bli annonser. Några annonspriser är inte klara.

- Vi tror att tidningen kan vara intressant att annonsera i för internationella företag, bilar och restauranger, exempelvis. Men till en början får vi fyra privatpersoner skjuta till våra besparingar, säger hon.

Förutom Teresa Ivars Ekholm ingår den tilltänkte chefredaktören Annika Vonck i gruppen av privatpersoner som vill starta tidningen. Till en början ska allt material produceras av frilansar.

Tia Jumbe

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.