Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stockholm City går 43 miljoner back

Publicerad: 13 Februari 2008, 14:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Stockholm Citys resultat för 2007 landar på - 43 miljoner kronor. Trots förlusten är det en ökning jämfört med 2006 då förlusten i Stockholm blev hela 87 miljoner kronor.


- Ökningen beror bland annat på bra säljinsatser, vi är också mer sparsamma och har bättre koll på kostnaderna. Vi trycker också färre tidningar än tidigare, säger Anders Kvarby, vd på City.

Hur stor upplagan är vill han dock inte avslöja, utan hänvisar till de kommande TS-siffrorna. Anders Kvarby vill heller inte berätta hur mycket tidningen omsatte förra året, eller resultatet för Göteborgs- och Malmö/Lund-utgåvorna.

- Malmö och Göteborg vill vi lägga åt sidan, vi har också tagit konsekvenserna där när vi lagt ner i Göteborg och sålt till Sydsvenskan i Malmö.

Enligt Anders Kvarby visade Stockholm City svarta siffror under fjärde kvartalet.

- Det är inte så stora tal, men det är viktigt att det är svarta siffror.

Målet för i år är att öka räckvidden. City ska dra ner på antalet distributionspunkter i Stockholm och koncentrera sig på ställen där det går att få ut mycket tidningar.

- Vi jobbar aktivt med upplagan ute på stan, men det är komplicerat eftersom det finns tre aktörer.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.