Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stjärnduon lämnar Lyxfällan- kan få nya program på TV3

Publicerad: 15 Augusti 2008, 07:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Charlie Söderberg och Mathias Andersson lämnar TV3s framgångsrika program Lyxfällan. Nu diskuterar TV3 nya program med duon. "Vi pratar kring några specifika idéer", säger Anders Knave, programchef på TV3.


Aftonbladet och Expressen skriver idag att Charlie Söderberg och Mathias Andersson lämnar Lyxfällan.

- Det var dags att göra något annat inom fältet ekonomi, helt enkelt. Vi ville utveckla oss, säger Mathias Andersson till Aftonbladet.

Duon ersätts av Elisabeth Fogelström, rekryteringschef, och Lasse Hellström, egenföretagare och ekonom.

Lyxfällan är en av TV3s mest framgångsrika egenproduktioner någonsin. Programmet har som mest setts av 880.000 tittare, enligt MMS.

Anders Knave, programchef på TV3, säger till Dagens Media att han inte tror att Charlie Söderbergs och Mathias Anderssons avhopp kommer att påverka programmets framgång.

- Med Lyxfällan har vi verkligen visat att formatet är det starka. Det handlar om att hitta ett ämne som är angeläget för en stor grupp tittare och det handlar om att kunna berätta det på ett mänskligt sätt. Med Lyxfällan nischade vi som första kanal in oss på att göra något så tråkigt som hushållsekonomi till både bra underhållning och inspiration och lärande.

- De två nya, Lasse och Elisabeth, är fantastiskt duktiga. De har samma kompetens med sig in i bagaget. Sen är det naturligtvis jäkligt tråkigt att Charlie och Mathias vill ta en paus. Men jag är inte förvånad. De har heltidsjobb på sin egen kant och jobbar mer än full tid.

TV3 diskuterar nya program med Charlie Söderberg och Mathias Andersson.

- Vi pratar kring några specifika idéer för 2009 med Charlie och Mathias där tidsåtgången inte nödvändigtvis behöver vara lika stor och krävande.

Anders Knave vill inte gå närmare in på vad det rör sig om för program.

- Men det finns några grogrunder till programidéer som delvis kommer från dem själva. Sen har vi lagt till vårt tänk i det. I den bästa av världar får vi både ha kvar kakan och äta upp den.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.