Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stig-Björn Ljunggren: Storåkers borde inte ha fått AMS-kontot

Publicerad: 2 Januari 2007, 07:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Konsulten och (s)-debattören Stig-Björn Ljunggren är kritisk till den nya regeringens val av reklambyrån Storåkers för AMS och sättet att jobba med statlig propaganda.


Storåkers var moderaternas och alliansens reklambyrå och hjälpte till att stjälpa regeringen. Byråns vd Michael Storåkers är sedan tidigare kopplad till moderaterna och strax före jul fick byrån uppdraget att jobba fram en ny kampanj åt AMS, utan någon statlig upphandling. Trots att myndigheten redan har två reklambyråer, Contractor och Kontrapunkt.Även om inte AMS har begått ett brott mot lagen om offentlig upphandling, anser Stig-Björn Ljunggren att regeringen borde ha valt en annan reklambyrå än moderaternas husbyrå.

- De skulle se till att lägga uppdraget på någon annan byrå som så långt bort som möjligt. Det är ju inte ett fett jobb heller direkt.

Stig-Björn Ljunggren anser att den nya regeringen bär sig sämre åt än den förra, vad gäller utnämningar och propaganda.

- Åt den förra regeringen grät jag. Men den här regeringen skrattar jag åt.

Stig-Björn Larsson nämner två exempel.

- Moderaterna gick till val på att de politiska utnämningarna skulle stoppas. Det första de gör är att utse Per Unckel till landshövdning.

Det andra exemplet är utnämningen Sveriges bästa arbetare, en tävling startad av arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin (m).

- Det är typisk propaganda som staten inte ska hålla på med i en västlig demokrati. Inte ens sossarna skulle ha gjort något liknande.

Stig-Björn Ljunggren sammanfattar regeringens politik:

- The do the talk but not the walk.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.