Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Statsrådsberedningen köper krishjälp av Kreab

Publicerad: 23 April 2008, 03:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Kreab, byrån där utrikesminister Carl Bildt så sent som oktober 2006 var styrelseordförande, fick utan upphandling en order på krishantering av statsrådsberedningen.


Det är sex tjänstemän på det nyinrättade kansliet för krishantering som under maj ska drillas av Carl Bildts tidigare pr-byrå. För varje deltagare betalar Statsrådsberedningen 11.500 kronor för några timmars kameraträning och en telefonintervju.

Kameraintervjuerna ska utföras av Kreab-konsulten Paula Hammerskog, tidigare reporter. Kameran håller Åsa Hoflin som har gjort dokumentärer för bland annat SVT.

Målet med Kreabs kristräning är att deltagarna ska "öka sin förmåga att i olika typer av intervjusituationer överföra sitt budskap".

Av handlingarna framgår att ingen annan pr-byrå var aktuell för uppdraget. Statsrådsberedningen skickade en offertförfrågan till Kreab.

Affären bekräftas av Linda Ullman, personalhandläggare på Statsrådsberedningen. Hon vill dock inte kommentera upphandlingen utan hänvisar till kanslichefen eller pressansvarige.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.