Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Station 5 testar trädgårdstidning

Publicerad: 10 Juni 2002, 06:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Station 5, förlaget bakom Hem Ljuva Hem, testar en trädgårdstidning. Hem Ljuva Hem Trädgård ska komma ut med två nummer för att sedan utvärderas.


- Det är många som ringt och vill ha mer trädgårdsmaterial i Hem Ljuva Hem. Men om vi lägger till det blir det för mycket. Hem Ljuva Hem ska vara mer byggtidning. Därför testar vi en trädgårdstidning, säger Jimmy Johansson, projektledare på Station 5.

Hem Ljuva Hem Trädgård beskrivs som en tidning för amatörträdgårdsmästaren. De två testnumren trycks i drygt 50.000 exemplar, minimikravet för att tidningen ska få en fortsättning är att tidningen säljer 30.000 exemplar. Jimmy Johansson är inställd på en fortsättning.

- Första numret, som kom i april, är redan slutsålt, tror jag. När jag går ut i butiker ser jag den inte någonstans.

En helsidesannons i Hem Ljuva Hem Trädgård kostar 28.000 kronor. Annonsörer i nummer ett var bland andra Trädgårdsringen, Sävsjö Trähus, Kärcher och Stiga. Om tidningen ska fortsätta komma ut får den en frekvens på sex till åtta nummer per år. Tidningen har samma lösnummerpris som Hem Ljuva Hem, 19,50 kronor.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.