Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Statens storpitch dröjer

Publicerad: 25 Augusti 2008, 04:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Rikspolisstyrelsens, RPS, mediebyråupphandling drar ut på tiden - igen. Först i månadsskiftet september-oktober väntas förfarandet gå ut. Kontot är värt upp till 800 miljoner kronor.


Dagens Media har i fler artiklar berättat om turerna kring Rikspolisstyrelsens mediebyråjakt. Kontot är värt runt 200 miljoner mediekronor per år i tre år, med en option på ett fjärde. Detta eftersom den byrå som tar hem kontot får köpa medier för samtliga statliga myndigheter.

Bizkit vann upphandlingen för två år sedan. Men Promedia överklagade den och och upphandlingen fick göras om. I slutet av mars i år avbröts den nya pitchen eftersom mediebyråerna hade tolkat underlaget olika. Hundratals konsulttimmar kastades därmed i sjön.

Samtidigt står myndigheterna utan ramavtal - och går troligtvis miste om stora rabatter. Rikspolisstyrelsen mål var tidigare att ha en upphandlad byrå i höst. Frågan är om det blir så.

- Vi räknar med att gå ut med ett upphandlingsförfarande i september-oktober, säger RPS upphandlingschef Petter Grape.

När får staten en mediebyrå?

- Så snart som möjligt. Behovet är stort och det här är en prioriterad upphandling.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.