Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Statens myndigheter saknar fortfarande avtal med mediebyrå

Publicerad: 8 Januari 2007, 07:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Rikspolisstyrelsen överklagar kammarrättens beslut som gav Meko/Bizkit rätt att delta i upphandlingen av en affär värd 350 miljoner kronor.


- Just nu är alla statliga myndigheter under regeringen avtalslösa, säger Karl-Göran Svensson, upphandlingschef för Rikspolisstyrelsen.

Rikspolisstyrelsen har hand om upphandlingen av mediebyrå för samtliga statliga myndigheter lydande under regeringen. Ramavtalet innebär en affär på 350 miljoner kronor och redan i augusti hade Rikspolisstyrelsen bestämt sig för mediebyrån Promedia.

I upphandlingen deltog även Meko i samarbete med Bizkit, men dessa uppfyllde enligt Rikspolisstyrelsen inte kravet på att ha varit verksamma inom annonsförmedling under minst tre år och fick därför inte delta i upphandlingen.

Meko/Bizkit överklagade beslutet till länsrätten, där de förlorade, varefter ärendet togs upp av kammarrätten. Där beslutades att Meko/Bizkit på nytt skulle tas med i processen.

- Vi förlorade i kammarrätten, men vi anser att vi har rätt och har nu begärt att frågan ska prövas i regeringsrätten, säger Karl-Göran Svensson.

Oavsett om Rikspolisstyrelsen får prövningstillstånd i Regeringsrätten eller ej, så kommer ärendet att dra ut på tiden.

- Nu väntar vi på prövningstillstånd, men ärenden i Regeringsrätten tar rätt lång tid, säger Karl-Göran Svensson.

Mediebyråupphandlingen omfattar bland annat AMS, som i avsaknad av reklambyrå nyligen inledde ett samarbete med Storåkers.

Erik Juhlin

markus.jacobsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.