Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Starring går ihop med Syrup

Publicerad: 5 Februari 2009, 08:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

LBi slår ihop sina digitala byråer Starring och Syrup.


Fredrik Lundgren, Jacob Dasheck, Petra Stenqvist och Robert Holzer på Syrup. Syrup startades år 1998 av amerikanen Robert Holzer och svensken Jakob Daschek. Ett flertal andra svenskar jobbar på byrån, som har sitt kontor i Soho på Manhattan.

Både Syrup och Starring ingår sedan en tid tillbaka i LBi. När koncernen nu slår ihop sina två digitala byråer lägger man det europeiska huvudkontoret i Stockholm.

Enligt ett pressmeddelande är en av anledningarna till fusionen att flera av LBis byråer vinner kunder som kan vara i konkurrens med varandra.

- Det här var ett oundvikligt och lätt beslut. LBi stöter på alltfler konflikter inom ett antal sektorer. Kombinationen av Syrup i New York och Starring i Stockholm skapar en oberoende integrerad reklam- och digitalbyrå med ett starkt varumärke. I vår fortsatta utbyggnad av LBi får vi mer möjligheter och större flexibilitet, säger Luke Taylor, vd för LBi-koncernen i pressmeddelandet.

Starring omsatte 42,5 miljoner kronor år 2007. Resultatet uppgick till 4 miljoner.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.