Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Starlounge expanderar genom avtal med MSN

Publicerad: 3 April 2007, 11:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Kändis- och nöjessajten Starlounge har skrivit ett avtal med MSN om att distribuera innehåll till portalens alla europeiska sajter. Först ut är Italien och innan sommaren ska Starlounge finnas på ytterligare tre marknader. Avtalet innebär också att Starlounge i Sverige stänger ner sin sajt och flyttar in på MSN permanent.


Efter Italien går Starlounge online i Danmark 15 april, och därefter följer Belgien och Nederländerna Efter sommaren fortsätter expansionen med att täcka in alla MSNs europeiska portaler.

- Med MSN får vi en otrolig räckvidd. I Sverige har vi knappt en miljon läsare. Med de här nya marknaderna räknar vi med att nå tio miljoner läsare, säger Hans Becker, vd på Starlounge.

MSN sköter annonssäljet och delar intäkterna med Starlounge. Hur fördelningen ser ut vill Hans Becker inte berätta men säger:

- Vi är nöjda med fördelningen.

Starlounge är långtifrån den enda sajten i Europa som skriver om kändisar och nöje. Hans Becker tror att MSN valde Starlounge som europeiskt samarbetspartner av flera orsaker.

- Vårt samarbete med MSN i Sverige har varit mycket framgångsrikt, och det resultat vi har skapat har blivit omtalat internationellt inom MSN.

Starlounge har idag 15 personer anställda, fördelade på redaktionerna i Italien och Sverige. De kommande redaktionerna ska bemannas med två till tre personer vardera. 50-70 procent av materialet är lokalt, men Hans Becker säger att Starlounge ska vässa sin bevakning av internationella celebriteter och bli bättre på exklusivt material. Han är fåordig vad det innebär i praktiken men säger:

- Det finns långt gångna planer på bloggar där de internationella stjärnorna ska skriva exklusivt för Starlounge. Och då pratar vi om stora och etablerade Hollywood-kändisar.

Starlounges avtal med MSN innefattar också Mellanöstern och Afrika.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.