lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Starcom tar hem Luger

Publicerad: 19 september 2008, 07:20
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Konsertarrangören Luger, som ligger bakom festivaler som Way out West, Accelerator och Where the Action is, är klar med sin mediebyråupphandling. Valet föll på Starcom.


MS

Martin Schori


Förutom att arrangera festivaler har Luger ett flertal kända artister, som The Hives och Weeping Willows, i sitt stall. Hittills har bolagets marknadsföringskanal i princip uteslutande varit print. Efter att ha träffat "ett par" byråer har Luger nu inlett ett samarbete med Starcom, i ett försök att optimera sina medieinvesteringar.

- Starcom passade oss bäst, både med tanke på vad de har gjort innan och vilka andra kunder de har. De jobbar med företag som vi samarbetat med, som Activision och JC, säger Joel Borg, pressansvarig på Luger.

Starcoms chef för Stockholmskontoret, Fredrik Svensson, blir kundansvarig.

- Vi ska sköta Lugers medieplaceringar och promota deras stora event och festivaler. Dessutom ska vi också hjälpa dem att bli mer digitala, säger han.

Nyligen valde även Lugers konkurrent AEG Live att inleda ett samarbete med en mediebyrå, Bizkit Patrol.

- Det är kul att de här företagen förstår nyttan av en mediebyrå och att vi kan effektivisera deras mediainvesteringar, säger Fredrik Svensson.

Är Luger en stor kund?

- Inte investeringsmässigt. Men det är en rolig kund. Det känns som att Way out West tagit över förstaplatsen bland de svenska festivalerna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev