Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stampens miljonbonusar

Publicerad: 7 maj 2009, 11:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Samtidigt som koncernens tidningar sparkar personal betalar Stampen ut 9 miljoner i bonus till ledande befattningshavare. "Vi har pratat om att slopa bonusen, men vi har ett väldigt restriktivt bonusprogram från början", säger Tomas Brunegård, vd för Stampen.


Stampens rörelseresultat före goodwillavskrivningar rasade från 652 miljoner 2007, till 303 miljoner 2008. Resultatet efter finansnetto backade från 511 miljoner till 107 miljoner kronor. Koncernen genomdriver sedan en tid effektiviseringar.

• 35 tjänster tas bort då Hallands Nyheter och Hallandsposten slås ihop till ett bolag. • 50 personer ska bort från dotterbolaget Promedias 15 tidningar. Hårdast drabbas VLT där 20 tjänster ska bort.

Samtidigt höjer Stampen bonusen, eller den rörliga ersättningen som det heter i årsredovisningen, till vissa ledande befattningshavare inom koncernens dotterbolag.

2008 betalades drygt 6 miljoner kronor i rörlig ersättning, jämfört med 5,8 miljoner 2007. Även de fasta lönerna för cheferna ökades under 2008, jämfört med föregående år. Moderbolagets bonusar sänktes dock från 4,2 till 2,9 miljoner kronor. Det framgår av bolagets årsredovisning för helåret 2008, som offentliggjordes på valborgsmässoafton. Dock framgår ej vilka personer som får bonus, eller hur fördelningen ser ut.

Tomas Brunegård säger att han själv inte får någon bonus för verksamhetsåret 2008.

- Våra bonussystem går över en längre tidsperiod och baseras på värdeutvecklingen i bolaget under ett antal år. Jag själv får ingen bonus för 2008 vilket beror på att den ersättningen stäms av vartannat år. Jag har även ett tak på sex månadslöner, säger han och fortsätter:

- Vi har ett restriktivt bonussystem, som ger max tre månadslöner per år, för de som har affärsområdesansvar. För 2008 var det ett relativt lågt bonusutfall.

Bonusar till höga chefer har i spåren av finanskrisen blivit en symbolfråga i många bolag. Metro International skickade i tisdags ut ett pressmeddelande som gjorde klart att vd:n Per Mikael Jensen har avsagt alla anspråk på bonus för 2008.

Även Stampen har diskuterat huruvida slopad bonus skulle vara en möjlighet.

- Vi har diskuterat det. Men vi har från början ett restriktivt system. Man måste även ihåg att detta regleras i anställningsavtalen för de enskilda medarbetarna och det går inte att bara ändra på. Men det är klart att om det skulle vara en riktigt kris i bolaget skulle vi överväga att slopa bousen.

- Det är en väldigt tuff period och det pågår mycket nedskärningsprojekt. Men ändå tycker jag att atmosfären är god inom företaget. Man gör ett mycket gott jobb på många håll och vi tror på framtiden.

Är det några delar av Stampen som upplever tillväxt, till exempel nätsatsningarna?

- De klarar sig förvånansvärt bra. Även Gisab som vi förvärvade står emot mycket bra. Nedgången i annonsintäkterna på tidningssidan är väldigt brant. Västsverige är hårdare drabbad än Mälardalsregionen vilket hänger samman med bilindustrin, säger Tomas Brunegård.

Han tillägger även att Stampen gör stora investeringar ibland annat tryckerier, gemensamma system för webbpublicering med mera för att se till att koncernen står stark i framtiden.

- Det ger oss en större flexibilitet för att klara svåra tider. En rad avgångsvederlag har också tecknats inom Stampen. Thomas Brunegård har enligt årsredovisningen fått ett avtal som garanterar honom avgångsvederlag med full månadslön under en tid på upp till 24 månader.

Även till vd och övriga ledande befattningshavare i dotterföretagen ska avgångsvederlag enligt avtal på en tid upp till 24 månader utgå enligt gällande månadslön.

Dessutom har avtal träffats med "en av ovanstående personer" om rätt till pension från 60 års ålder. Enligt årsredovisningen har detta pensionsåtagande har till stor del säkerställts via tjänste- och pensionsförsäkringar.

Kostnader för löner till styrelse och vd i moderbolaget ökade från 8,3 till 9 miljoner kronor under 2008. Inom koncernens dotterbolag betalades 44,4 miljoner kronor i lön sitt styrelse och vd:ar. Av årsredovisningen framgår också att drygt 10 miljoner kronor har avsatts för pensioner för Styrelse och vd. 2007 var den siffran knappt 16 miljoner kronor.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.