Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stampen lägger VLT och NA i nytt bolag

Publicerad: 20 april 2007, 06:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:07

VLTs huvudägare Stampen lägger VLT och Neriks Allehanda i ett nytt tidningsbolag, Liberala Tidningar. Också Södermanlands Nyheter får nya ägare.


Om affären blir av som det var tänkt, ska 15 tidningar ingå i bolaget. De får enligt ett pressutskick från VLT, en vardagsupplaga på 217.000 exoch en omsättning på 1,3 miljarder kronor. Personalstyrkan ligger på 1.550 personer.

Samtidigt bildas Mediabolaget i Västsverige AB.I bolaget ingår Bohusläningen, TTELA, Hallands Nyheter och Hallandsposten.

-Med bildandet av Liberala tidningar och Mediabolaget skapar vi två stora, starka och tydliga tidnings- och mediebolag, ett i Mälardalen och ett på Västkusten, säger Stampens koncernchef Tomas Brunegård i en kommentar.

Affären innebär också att Eskilstuna-Kuriren köper Södermanlands Nyheter av VLT och Stampen för 380 miljoner kronor. Bohusläningen köper med sin huvudägare Mediabolaget i Västsverige, tidningen TTELA i Trollhättan Vänersborg av VLT för 223 miljoner kronor.

Enligt pressutskicket kommer VLT att äga totalt 71 procent av Liberala Tidningar. Mediaintressenter äger i sin tur 59 procent av VLT. Mediaintressenter är ett samägt bolag mellan GP-koncernens moderbolag, Tidningsaktiebolaget Stampen, majoriteten av släkten Pers, Morgonpress Invest AB samt Länsförsäkringar Bergslagen.

Mer info kommer.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.