Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Staël von Holstein lanserar Facebookutmanaren MyQube

Publicerad: 15 Augusti 2008, 12:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

It-entreprenören Johan Staël von Holstein har ett nytt internationellt projekt på gång. Den digitala mötesplatsen MyQube som ska ta upp kampen med självaste Facebook. "Det är ett revolutionerande koncept", säger Johan Staël von Holstein om sajten som ska lanseras nästa sommar.


Efter att Dagens Media sökt Johan Staël von Holstein ringer han upp från Marbeilla i Spanien där han för tillfället uppvaktar finansiärer för projektet.

- Än så länge har jag gjort det här inom ramen för Iqube och har investerat mina egna pengar. Nu är projektet så långt gånget att jag kan göra min vision tydlig för finansiärerna.

Hur mycket pengar har du investerat hittills?

- Det är relativt men för mig handlar det om väldigt mycket pengar men det här är en idé jag tror på.

Han vill inte avslöja några detaljer om sajten men berättar att det egentligen handlar om att foga samman redan befintliga delar till något helt nytt.

- Alla säger att man ska sikta på det enkla men jag gör det rakt motsatta och satsar på något som är oerhört komplicerat för att skapa ett social community som jag tror det finns ett behov av på marknaden.

Han säger:

- Jag tycker det är förfärligt tråkigt att Europa inte har kunnat få fram ett enda stort internetprojekt. USA är totalt dominerande, men jag tror vi egentligen är bättre på att förstå vad konsumenterna vill ha.

Framåt årsskiftet ska en testversion av sajten och en demo vara klar. Till nästa sommar siktar Johan Staël von Holstein på skarp lansering.

- Om någon som läser Dagens Media känner för att hoppa på ett stort internationellt projekt av den typ vi hade under it-eran så är de alltid välkomna att höra av sig.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.