Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SR-journalist ilsknar till mot lokaltidning - vill censurera

Publicerad: 6 Februari 2008, 15:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Krönikan i Sundsvalls Nyheter fick journalisten på Sveriges Radio att se rött. Nu vill han att tidningen ska censurera negativa artiklar om hans hemstad Sundsvall.


Bakgrunden till SR-journalisten Christer Jonassons vrede är insändare och krönikor som publicerats i Sundsvalls Nyheter. Speciellt en krönika som beskriver Sundvalls nya slogan "En roligare stad för vardag och fest" som ytlig har fått SR-journalisten att reagera.

Under rubriken "SUNDSVALLS DUMHETER Byt spår eller lägg ner" går han, i en egen insändare, till attack på tidningen:

"Hur är det möjligt att hitta så mycket negativt om Sundsvall som det ni skrivit om i de senaste numren? … Ni måste censureras i framtiden - om det finns en sådan?"

"När vi äntligen har lyckats tvätta bort stämpeln som Sveriges mest förorenade stad så skitar ni ner alla invånare mentalt sett.", skriver Jonasson i sin insändare.

Han tycker även att det finns rent ekonomiska motiv till att inte skriva negativt om Sundsvall.

"… ni borde därför kunna marknadsföra er på ett smartare sätt. Er tidning är ju gratis och som jag kan förstå så lever ni på att sälja reklam. Vem tror ni finner intresse i att annonsera i en avis som sågar hela kommunen?"

Jerker Sjödin, chefredaktör och ansvarig utgivare, skriver i sitt svar:

"Det är högst anmärkningsvärt att en medarbetare på Sveriges Radio dels förespråkar censur, dels anser att journalister ska utgå från kommersiella överväganden i sitt arbete.Där är Jonasson fullständigt fel ute."

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.