Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Spritannonser i Allt om Whisky förbjuds

Publicerad: 1 Februari 2008, 06:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Konsumentombudsmannen förbjuder magasinet Allt om Whisky att ha annonser för starksprit om inte läsarna uttryckligen sagt ja till reklamen dessförinnan.


Konsumentombudsmannen har reagerat på att Allt om Whiskys fjärde nummer 2006 innehöll annonser för starksprit på ett sätt som inte följer lagen. Enligt alkohollagen är det förbjudet att marknadsföra dryck som innehåller mer än 15 procent alkohol i periodiska skrifter. Undantaget är om magasinet erbjuds på försäljningsställen för alkohol och om läsarna uttryckligen efterfrågat starkspritreklam.

Allt om Whiskys förlag Tasty News Publishing håller med om att läsarna genom prenumeration fått tillgång till tidningen på andra ställen än försäljningsställen för alkohol. Läsarna har också kunnat köpa tidningen utan att ha sagt ja till spritreklam.

Om inte Tasty News efterlever förbudet hotar Konsumentombudsmannen med ett vite på 100.000 kronor och att ärendet tas vidare till Marknadsdomstolen.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.