Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Spinnordföranden vill ha färre undersökningar

Publicerad: 20 November 2008, 14:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Om ett par timmar avgörs pr-tävlingen Spinn på Berns i Stockholm. Juryordföranden Bodil Eriksson har hittat några bidrag med hög kreativitet, men vill se färre undersökningar nästa år.


Årets Spinn har rekordmånga bidrag, 127 stycken har skickats in från ett trettiotal byråer.

- Det driver professionalismen i branschen att fler byråer vågar visa upp sitt arbete, säger Bodil Eriksson, ordförande i Spinnjuryn och vice vd i SCA.

Det är andra året som Bodil Eriksson sitter i juryn för Spinn. Hon säger att kvaliteten på bidragen ständigt ökar, men det finns fortfarande mycket att förbättra.

- Väldigt ofta bygger kampanjerna på undersökningar. Vi vet att svenskar älskar att läsa och prata om undersökningar, men jag önskar ändå att fler vågade pröva lite andra grepp. Jag skulle gärna se mer kreativitet bland bidragen.

Inför årets Spinn betonade juryn att kampanjens affärsmässighet är av stor vikt i bedömningen.

- Affärsmässigheten är a och o och vi märker att bidragen har blivit mer resultatinriktade. Samtidigt vinner man inga guld bara på resultat.

Var juryn överens?

- Som vanligt var vi inte överens hela tiden. Det har verkligen inte varit självklart från början vilka som skulle vinnas. När det är som jämnast önskar man att något av bidragen sticker ut med en extremt hög kreativ höjd.

Fanns det kampanjer med den höjden bland årets bidrag?

- Ja, det fanns några. Men jag skulle uppskatta om fler pr-byråer hade modet att våga.

Spinngulden delas ut vid en gala på Berns. Vinnarna avslöjas på Dagensmedia.se senare i kväll.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.