Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Spendrups sjunger allsång på Kalas-turnén

Publicerad: 17 Juni 2002, 11:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Bryggeriföretaget Spendrups försöker komma närmare besökarna på sommarens Kalas-turné med ett för året nytt inslag. Spendrups arrangerar allsång på turnéns ölområde och lockar med kända artister som allsångsledare.


- På det här sättet blir Spendrups medverkan en naturlig del av Kalas-turnén. Istället för att dundra in med stora bussar och vepor kan vi tillföra något extra för festivalbesökarna, säger Claes Bodén, projektledare på Hubertgruppen/Disco Sthlm, som arrangerar Allsång på Kalas åt Spendrups.

Allsång på Kalas ska vara en aktivitet mellan spelningarna på turnéns stora scen. På en liten scen i anslutning till festivalens område med ölförsäljning, där Spendrups är officiell leverantör, bjuder bryggeriföretaget upp till allsång ledd av kända artister, däribland Patrik Arve, Teddybears Sthlm och Ebbot Lundberg, The Soundtrack of Our Lives.

- Istället för att de som handlar öl bara går in, köper sin öl och går ut igen ger vi dem något att göra. Turnén är en naturlig plattform för att dricka öl, sjunga och ha kul och Spendrups exponeras genom Allsång på Kalas på ett naturligt och trovärdigt sätt, säger Claes Bodén.

Magnus Månsson, varumärkesansvarig för Spendrups och Mariestad på Spendrups Bryggeri, tror även han att Allsång på Kalas ger turnéns besökare ett mervärde.

- Traditionellt sett är ölområden relativt trista i sin utformning och miljö. Det här är vårt sätt att tillföra den svenska festivalsommaren något extra och förbättra umgänget på Kalas-turnén, säger han.

Varför just allsång?

- Allsång ligger i tiden. Håkan Hellströms låtar och all uppmärksamhet som Allsång på Skansen får är ett par exempel som pekar på det. Allsång ligger också i människans natur. Få stämmer upp helt själva, men att sjunga tillsammans tycker många är kul.

Hur mycket allsångsinslaget på Kalas-turnén kostar för Spendrups vill Magnus Månsson inte säga.

- Jag bedömer det som kostnadseffektivt, säger han.

Allsång på Kalas ska vara en del av turnén på alla stopp runt om i Sverige. Kalas-turnén startar 12 juli i Norrköping och avslutas tredje augusti på Universitetet i Stockholm.

Spendrups samarbetar också med reklambyrån Paradiset DDB och pr-byrån Poolcat.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.