onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Spänd stämning när Persbrandt mötte pressen

Publicerad: 4 september 2008, 11:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Mikael Persbrandt mötte Sveriges journalister på en presskonferens i TV4s regi. Det blev en något spänd tillställning. Samtidigt berättar programchefen Fredrik Arefalk om Persbrandts extremt tuffa konkurrens mot Greys Anatomy och Efterlyst i höst.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Mikael Persbrandt deltog under en presskonferens på Rival idag. Mikael Persbrandt spelar straffrättsprofessorn Markus Haglund i TV4s nya, stora dramaserie Okyldigt dömd, som har premiär den 24 september.

Idag mötte han och de andra Oskyldigt dömd-skådespelarna pressen på Rival i Stockholm. Och det resulterade i många korta svar och nervösa journalistskratt.

Mikael Persbrandt, som tydligt visade att han ogillade situationen, fick inledningsvis svara på vad som var det mest dramatiska som inträffade under inspelningen.

- Det hände inget dramatiskt, det här är ett jobb som vi går till. Vad är det mest dramatiska som har hänt på ditt jobb, undrade Persbrandt.

Mikael Persbrandt fick även frågor om sitt förtroende för rättsväsendet:

- Det är gott, svarade han.

När journalisten inte gav sig, fortsatte Persbrandt:

- Jag vill inte utveckla det för jag är bara en skådespelare, jag är inte jurist. Du kan säkert mer om det här än jag.

Innan Mikael Persbrandt frågade journalisterna om de inte hade några frågor till de andra skådespelarna, hann han berätta om det höga tempot under tv-inspelningen:

- Alla roller och sammanhang bär sin utmaning, och här är utmaningen det höga tempot som skådespelare brottas med alltmer nuförtiden. Det är svårt att gjuta liv i karaktären när det går väldigt fort, sade Mikael Persbrandt.

Mikael Persbrandt berättade också att han är angelägen om att Oskyldigt dömd ses av en stor publik.

- En av anledningarna är at det är trevligt att få presentera en ny karaktär för en stor publik, sa Persbrandt, och förklarade att svenskarna mest känner igenom honom som Gunvald Larsson i Beck-filmerna.

Fredrik Arefalk, programchef på TV4, är också angelägen om att Oskyldigt dömd når en stor publik - något som TV4s förra stora dramaserie, Labyrint, misslyckades kapitalt med.

- Förhoppningen är att vi ska nå en stor, bred publik och vinna slotten i vår huvudmålgrupp 12-59 år, säger Fredrik Arefalk.

Oskyldigt dömd möter stenhård konkurrens på onsdagarna klockan 21.00. Kanal 5 visar då Greys Anatomy, SVT visar Plus, och TV3 kör Efterlyst (som har flyttats från torsdagar till onsdagar).

- Det är tuff konkurrens, men var man än tittar i tablån under höstsäsongen så är det stenhård konkurrens. Det gäller alla tider i veckan.

Hur viktig är Mikael Persbrandt för serien?

- Jätteviktig. Han är en av få svenska superstjärnor, och hans karaktär är väldigt tongivande. Jag tror att publiken kommer att tycka om hans speciella professorroll.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev