Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Sorgligt att folk tvingas lämna TV8"

Publicerad: 28 November 2008, 05:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

TV8 storstädar och kastar ut de flesta av egenproducerade program som haft blygsamma tittarsiffror. Det är bara Lars Adaktusson som bli kvar och det är på honom TV8 satsar nu.


- Jag har blandade känslor av det som händer på kanalen. Det är sorgligt att en hel del folk tvingas lämna TV8. Å andra sidan är jag glad att TV8 tänker satsa på mitt program och att kanalen behåller inriktningen på en seriös journalistik, säger han till Dagens Media.

Adaktusson får ökade resurser. Hittills har programmet gjorts av honom själv och redaktören Sven Vrang. Från januari får de förstärkningar i form av journalister som ska hjälpa till med research och mixade inslag.

- Vi ska förstärka jakten på egna nyheter, säger Lars Adaktusson.

Trots att TV8 slänger ut de flesta av egenproducerade program för att satsa på snabbrepriser av Efterlyst och Insider samt amerikanska serier hävdar programchefen Thomas Hall att kanalens policy är oförändrad:

- Jag känner att kanalens grundprofil finns kvar, säger han.

Inte ens Lars Adaktusson har lyckats locka stor publik till TV8.

- Jag kommer att göra ändringar i programmet men ingen har sagt till mig att jag har en viss tid på mig att locka stor publik, säger Lars Adaktusson till Dagens Media.

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.