Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sören Axelsson lämnar VLT

Publicerad: 21 Augusti 2008, 13:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

VLTs vd Sören Axelsson slutar på tidningen. "Vi hittade inga arbetsuppgifter för honom", säger Promedias styrelseordförande Nils Engström.


För ett år sedan slog Stampen ihop sina dotterbolag VLT och NA i nya företaget Liberala Tidningar, som ingår i Promedia. Samtidigt tog Mediabolaget Västkusten över driften för de 14 mediebolag som Stampen äger på Västkusten och därmed renodlades tidningsinnehaven geografiskt.

- Vi bygger en ny organisation för Promedia. Vi har förskt hitta arbetsuppgifter för våra chefer men i Sörens fall hittade vi inte det, säger Nils Engström.

Får han sparken?

- Nej, verkligen inte. Vi gör detta i samförstånd. Jag hade hoppats att han skulle vara kvar.

Ska tjänsten ersättas?

- Det finns ett förslag om hur organisationen ska se ut och det ska vi lägga fram snart. Men vi måste hitta en kapacitet som ska ta över det han jobbade med.

Sören Axelsson har varit på VLT i sju år.

- VLT är en oöverblickbar koncern just nu och ägarna har beslutat att rationalisera styrningen. Då försvinner bolagen jag är vd för. Vi har diskuterat andra roller men inte hittat något som är klockrent, säger han.

Sören Axelsson säger att han inte vet vad han ska göra nu.

- Jag har inget jobb att gå till den 1 september. Men jag har lite idéer och tankar.

VLT redovisade i måndags ett rörelseresultat för årets första halvår på 22 miljoner kronor, en minskning på 8 procent jämfört med första halvåret 2007. Nyligen köpte Stampen ut VLT från börsen för 425 miljoner kronor.

Sören Axelsson lämnar sin post i slutet av augusti. Promedias vd Johan Färnstrand tar tillfälligt över.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.