Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Solsidans pinsamheter på gränsen till vansinne"

Publicerad: 30 Januari 2011, 06:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:23

Solsidan - och bristen på sol är några av veckans snackisar.


Varje söndag ber Dagensmedia.se några branschprofiler att summera veckan som gått – och blicka framåt.

Karin Zingmark, presschef på Viasat

Vad har varit veckans snackis?

– Ikea och Kamprad i all ära, men för mig är det begreppet NAO som fastnat. NAO - eller den nordatlantiska oscillationen - som enligt amerikanska väderexperter ska svänga om och ge rekordkyla i Sverige i februari-mars. Men kom igen! Det räcker nu!

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Nästa veckas rubriker ska handla om den rekordtidiga våren, som chockar Sverige med snösmältning, knoppande träd och blommande vårlökar. Uteserveringar öppnas, dunjackor och pälsmössor ryker och alla börjar semesterstrosa i solen, slappna av och le mot varandra bakom solglasögonen.

Christer Modig, programdirektör MTG Radio

Vad har varit veckans snackis?

– Oj, oj, oj, jag är på konferens i Karlstad och har ägnat veckan åt att förbereda vår kick off, så jag har rätt dålig koll på vad som hänt. För vår egen del så har veckans snackis varit jobbet med ”Landskampen” som vi har knutit ihop internt inom MTG-huset i både radio och tv.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Äntligen! Regeringen tar bort koncessionsavgiften för radion. Den rubriken går jag dagligen omkring och önskar att jag ska få läsa på Dagens Media. Vi jobbar fortfarande hårt med den frågan och har fått ett principiellt genombrott i det att avgiften faktiskt ska sänkas med 12 miljoner kronor nästa år. Men vi vill få bort den helt, som radioutredningen en gång lovade.

Pepe Larsson, vd på Smicker

Vad har varit veckans snackis?

Solsidans återkomst. Första programmet var så skruvat så det kändes som att den här nivån går inte att hålla. Jorå, i söndags skruvades tempot av pinsamheter upp på en nivå nära gränsen till vansinne. Sjukt kul. Väntar också på att solsidan ska visa sig mer varje dag. Idag var hon här ett tag och det finns hopp om livet.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

Att Fredrik Reinfeldt dragit en fräckis i Davos och internationell press tycker att han är lika avspänd och skön som Bill Clinton. Bild reportage från rättegången med Berlusconi med smaskigt bakgrundsmaterial där de rullar upp hela klabbet. Och att fred är utlyst på jorden från och med Valentines day.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.