Södra Sidan bryter samarbetet med Direktpress

2008-02-11 12:12  

Lokaltidningen Södra Sidan avbryter samarbetsavtalet med Direktpress. "Istället för att bli en direktpresstidning väljer vi att utveckla tidningen vidare under egen flagg", säger Petter Beckman, ansvarig utgivare på Södra Sidan.

Direktpress köpte i höstas en minoritetspost i Södra Sidan samtidigt som ett samarbetsavtal undertecknades om att Södra Sidan skulle bli en del av Direktpress lokaltidningsutgivning. Direktpress ger ut 15 lokaltidningar med en sammanlagd upplaga på 700 000 ex. I Stockholm ger Direktpress ut Södermalmsnytt, Vi i Vasastan, Vårt Kungsholmen och Östermalmsnytt. Södra Sidan skulle expandera Direktpress erbjudande i de södra förorterna men Södra sidan valde att hoppa av samarbete innan det trädde i kraft vid årsskiftet.

- Att bli en Direktpresstidning innebär att man behåller sitt namn men antar deras form och blir en del i deras annonserbjudande. När vi gjorde en ordentlig genomgång av avtalet insåg vi att vi hade större möjligheter att utvecklas på egen hand, säger Petter Beckman.

Vad var det specifikt i avtalet som gjorde att ni ändrade er?

- Jag kan inte diskutera detaljerna i avtalet, utan kan bara säga att vi under tiden som har förflutit har kommit till insikten att det finns fördelar i att behålla vår självständighet.

Södra Sidan kommer ut varannan vecka med en upplaga på 40.000 ex. Utgivningsområdet följer tunnelbanans röda linje.

Henrik Widell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt