Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Södra Sidan bryter samarbetet med Direktpress

Publicerad: 11 Februari 2008, 11:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Lokaltidningen Södra Sidan avbryter samarbetsavtalet med Direktpress. "Istället för att bli en direktpresstidning väljer vi att utveckla tidningen vidare under egen flagg", säger Petter Beckman, ansvarig utgivare på Södra Sidan.


Direktpress köpte i höstas en minoritetspost i Södra Sidan samtidigt som ett samarbetsavtal undertecknades om att Södra Sidan skulle bli en del av Direktpress lokaltidningsutgivning. Direktpress ger ut 15 lokaltidningar med en sammanlagd upplaga på 700 000 ex. I Stockholm ger Direktpress ut Södermalmsnytt, Vi i Vasastan, Vårt Kungsholmen och Östermalmsnytt. Södra Sidan skulle expandera Direktpress erbjudande i de södra förorterna men Södra sidan valde att hoppa av samarbete innan det trädde i kraft vid årsskiftet.

- Att bli en Direktpresstidning innebär att man behåller sitt namn men antar deras form och blir en del i deras annonserbjudande. När vi gjorde en ordentlig genomgång av avtalet insåg vi att vi hade större möjligheter att utvecklas på egen hand, säger Petter Beckman.

Vad var det specifikt i avtalet som gjorde att ni ändrade er?

- Jag kan inte diskutera detaljerna i avtalet, utan kan bara säga att vi under tiden som har förflutit har kommit till insikten att det finns fördelar i att behålla vår självständighet.

Södra Sidan kommer ut varannan vecka med en upplaga på 40.000 ex. Utgivningsområdet följer tunnelbanans röda linje.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.