Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Socialdemokraterna: Vi vill ha arga medlemmar

Publicerad: 11 April 2008, 08:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Bli supporter. Det är budskapet när socialdemokraterna nästa vecka drar igång en kampanj värd fyra miljoner kronor för att stoppa medlemsraset. "Vi vill ha arga medlemmar", säger Carina Persson, kommunikationschef för socialdemokraterna. <b>Se filmen på Dagensmedia.se.</b>


I dag har socialdemokraterna omkring 101.000 medlemmar, vid utgången av 2006 var samma siffra cirka 120.000. På måndag rullar socialdemokraterna ut en stor värvningskampanj för att stoppa raset.

- Målet är att värva 5.000 nya medlemmar, säger Carin Persson, kommunikationschef för socialdemokraterna.

Det är reklambyrån RBKs första kampanj för socialdemokraterna sedan byrån kammade hem uppdraget. Men budskapet är inte att socialdemokraterna raggar medlemmar, utan supporters. Den för socialdemokraterna nya termen är hämtad med inspiration från lagidén.

Printannons ur kampanjen. - När du går med i en klubb eller förening, och socialdemokraterna är ju en förening, då gör du det av engagemang. Supporters på en fotbollsläktare är inte lågmälda, utan de är arga engagerade glada och gör allt man kan för att påverka sitt lag, säger Carina Persson.

Kampanjen kommer att gå med facklig press som huvudmedium och stödjas upp med en film som går på internet och på bio. Även radio, utomhus och handouts ingår. Socialdemokraterna har ingen mediebyrå utan sköter medievalet internt.

Budskapet ska tilltala personer med ett stort personligt engagemang.

- Vi vill visa att medlemskapet är en väg att på det sättet man vill visa sitt engagemang. Man måste inte tycka att allt är frid och fröjd utan vi vill ha arga medlemmar, eller engagerade medlemmar som vill saker.

Börjar inte idéen om ett brett folkrörelseparti bli obsolet?

- Nej absolut inte. Vi vill vara ett folkrörelseparti. Vi är i dag Sveriges största parti, men vi är alldeles för små. Politiken blir så mycket bättre när många är med och formulerar den. Vi måste dock förstå att den får ta sig andra former och vägar, men att saker kommer till i samtal är tydligare nu än någonsin med communities och andra nätverk.

- Om man är välkommen för det man vill tror jag att folkrörelsen kan få en rejäl uppryckning med hjälp av ny teknik

Socialdemokraterna har ett eget community kallat sosserian.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.