Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Socialdemokraterna startar tv-kanal

Publicerad: 2 April 2007, 06:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Socialdemokraterna startar en tv-kanal på Youtube. "Vi tror på att finnas där människor finns. Denna tv-kanal är ett led i vårt oppositionsarbete" skriver partiet på Youtube där den första filmen redan är uppladdad.


- Vi har jobbat med det här projektet ett tag men lanserar det egentligen först senare idag när informationen går ut i vårt nyhetsbrev säger Johan Holmgren, politisk sekreterare hos socialdemokraterna och delaktig i Youtubeprojektet.

Partiet hoppas på att få upp någon film per vecka. Innehållet kommer främst bestå av kortare kommentarer från centrala företrädare för partiet, till exempel från de arbetsgrupper som nyligen bildades.

- Filmerna vi lägger upp kommer ha en tydlig avsändare, men sedan hoppas vi också att sympatisörer utifrån landet ska ladda upp sina egna filmer, säger Johan Holmgren.

Vem som helst kan bli medlem i Youtubegruppen för att diskutera partiets politik.

- Alla är välkomna för att diskutera, men forumet kommer vara modererat och vi kommer likadant moderera vilka filmer som laddas upp. Det finns ju en del bildspel med personangrepp och liknande som figurerar på flera liknande sajter och det är självklart inget som kommer tillåtas här, säger Johan Holmgren. Hur många tittare hoppas ni få?

- Det här är ju ett pilotprojekt så det är svårt att säga, men vårt nyhetsbrev går ut till drygt 11.000 personer, så ett par tusen tittare per film kanske är möjligt.

Är internet en viktig kanal för politiskt arbete?

- Absolut, folkrörelsearbetet är stort på internet. Ska vi vara självkritiska borde vi kanske ha gjort det här tidigare. Vi har legat lite i bakvattnet med de här frågorna.

Johan Holmgren tror att den första filmen kommer upp på sajten någon gång under påsken.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.