Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Socialdemokraterna förnekar kännedom om Borgarsvin.se

Publicerad: 29 Februari 2008, 14:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:55

Pr-konsulten och bloggaren Björn Pedersen anklagar på sin blogg socialdemokraterna för att ha registrerat sajten Borgarsvin.se som sin domän. Men socialdemokraterna förnekar kännedom om sajten, och hävdar att det inte finns någon koppling mellan fulsajten och deras egen hemsida.


Björn Pedersen är före detta journalist som har sadlat om till att bli pr-konsult specialiserad på internet-pr. Han är också flitig bloggare på bloggen Bent och centerpartistisk gräsrotspolitiker i Stockholm.

På sin blogg publicerade han under fredagen uppgifter om att socialdemokraterna har registrerat domänen borgarsvin.se, tillsammans med de andra officiella sajtnamnen som till exempel www.socialdemokraterna.se och s-kvinnor.se. Som bevis publicerar han en bild med uppgifter om socialdemokraternas ip-adress och vilka sajtnamn som finns kopplade till den.

Men socialdemokraternas presschef Fredrik Kornebäck förnekar all kännedom om fulsajten borgarsvin.se. När Dagens Media gör honom uppmärksam på hemsidans existens ber han att få återkomma efter att ha stämt av uppgifterna med socialdemokraternas egen it-personal.

- Det går faktiskt inte att veta vem som har gjort det här. Våra experter har hittat namnet på den person som har registrerat det här. Vi vet inte om det är ett äkta namn, men vi har kontrollerat det mot vårt medlemsregister och det finns ingen medlem hos oss med det namnet, säger Fredrik Kornebäck.

Enligt honom pekar namnet borgarsvin.se på ett webhotell som drivs av företaget Loopia. På samma webhotell ligger socialdemokraternas hemsida, vilket skulle vara förklaringen till varför det finns en koppling mellan socialdemokraterna och fulsajten.

- Det går inte att säga att det är vi som har gjort det här, säger Fredrik Kornebäck.

Andreas Henriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.