Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Snöflingor hos Karamellkungen

Publicerad: 20 November 2008, 04:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Karamellkungens snöflingor av godis ska öka trafiken till hemsidan och bidra till en god jul. Tewonder står bakom julkampanjen.


På Karamellkungens hemsida, Candyking.com, kan besökare designa sina egna snöflingor av godisar. Dessa skickar man därefter som julhälsning till sina vänner. Besökarna kan sedan se godisflingorna singla ner över ett tredimensionellt vinterlandskap och även läsa julhälsningar från Finland, Norge, England och Sverige.

- Tanken var att skapa julstämning och göra en kampanj som inte är tvungen på något sätt. Annars brukar våra kampanjer mest vara tävlingar. Den här tyckte vi passade bra i juletid och så var det kul att göra något nytt, säger Lotta Klingemar, internationell produktchef, Karamellkungen.

- Det var också viktigt att kampanjen skulle fungera språkmässigt i alla länder där vi finns, säger Lotta Klingemar. Candyking är Karamellkungens internationella varumärkesnamn. Karamellkungen består av fyra varumärken: Karamellkungen, Premiyum, Mixsmax och Godisprinsen.

Har köpet av Godisprinsen ändrat något i er kommunikation?

- Inte än så länge, men kommer nog att göra det så småningom. Vi kommer inte slå ihop varumärkena, utan i stället bygga ut portföljen.

Vilka är era främsta konkurrenter?

- Egentligen är det butikerna som har egna varumärken, till exempel Willys och Coop. Sedan finns märken som Gottmix och Drömgodis. Men vi är störst och var störst redan innan Godisprinsen.

Arbetsgrupp Tewonder: Pontus Oras, adKarin Ernerot creative director/copy Felix af Ekenstam, Flash Fabian Zwedberg, projektledareCarin Ek, produktionsledare Robin af Ekenstam, musik.

Helena Engelbrecht

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.