Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Slopad förmögenhetsskatt ställer till det för Connoisseur

Publicerad: 30 Maj 2008, 07:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Peder Lamm, chefredaktör för miljonärstidningen Connoisseur, har drabbats av ett lyxproblem.


Den 1 januari 2007 försvann förmögenhetsskatten, vilket har medfört att statistiken över förmögna svenskar riskerar att försämras, skriver E24.se.

En aktör som drabbas är tidningen Connoisseur, som skickas ut till personer som antingen tjänar över 1,1 miljoner kronor eller sitter på en förmögenhet uppgående till minst 5 miljoner kronor.

När kontrolluppgifterna för förmögenhet försvinner får Connoisseur problem med sitt register, eftersom tidningen inte får några adressuppgifter till de rika svenskarna.

Cirka 75 procent av tidningens adressater får tidningen efter inkomst, men den resterande delen får tidningen som en följd av att de sitter på en förmögenhet.

Peder Lamm, chefredaktör för Connoisseur sedan oktober 2006, har nu skickat ut ett brev till förmögenhetsläsarna, och frågat om de vill fortsätta att få tidningen.

- Vi har fått en väldigt fin respons, där många vill fortsätta att ha tidningen, säger Peder Lamm till Dagens Media.

Hur går det för tidningen annars?

- Det går bra, jag har fått väldigt mycket positiv respons. Många kommer glada tillrop och tycker att det är roligt att man tydligt ser att jag har med tidningen att göra. Jag gör mycket av tidningen själv, reser mycket och gör roliga reportage. Det är ett kul arbete.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.