Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Skypes förre Nordenchef tar över Lunar Group

Publicerad: 6 Maj 2008, 06:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Dagens Media kan berätta att Skypes förre Nordenchef, Jonas Kjellberg, tar över som koncernchef och vd på Lunar Group, som driver Lunarstorm och Bilddagboken.- Det känns jättespännande, säger Jonas Kjellberg till Dagens Media.


Kjell Nilsson, tillförordnad koncernchef för Lunar Group, lämnar nu över stafettpinnen till Jonas Kjellberg, som vid årsskiftet lämnade jobbet som Nordenchef på Skype efter tre år.

- Jag ser en möjlighet att bygga ett av de största mediehusen i Sverige, men även att ta Lunar Group vidare ut i världen, säger Jonas Kjellberg.

Lunar Group driver idag Lunarstorm, Bilddagboken, Tyda och Xtraworks. Bolagets sajter når 70 procent av alla svenskar mellan 12 och 24 år, och 80 procent av alla mellan 15 och 20 år.

- Det viktigaste är att vi säkerställer att vi alltid har rätt produkter mot målgruppen. Vi ska se till att vi bibehåller den position vi har och att vi kan växa inom segmentet med nya typer av produkter.

Hur ska ni växa?

- Vi ska växa via förvärv, men även genom att licensera olika produkter som görs någon annan stans. Det är viktigt att vi utvecklar själva, men vi kan även tänka oss att licensera. Det finns många fenomen och trender i internetvärlden som vi kan ta till Norden.

Vilka erfarenheter tar du med dig från Skype till Lunar Group?

- Framförallt att det är viktigt att hela tiden skapa ett fungerande ekosystem mellan leverantörer, användare och alla andra som finns i systemet. Jag vill lägga intelligensen så långt ut som möjligt, och låta kunderna vara med och skapa produkterna.

Före Skype var Jonas Kjellberg vd för Campuz Mobile och Optimal Telekom, som ingår i Tele2. Jonas Kjellberg har även arbetat som vice vd inom Lycos Europe, med ansvar för communities.

Jonas Kjellberg tillträder sin tjänst på Lunar Group den 15 maj.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.