Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Skugge kör gratis åt BMW

Publicerad: 26 Augusti 2008, 10:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Brad Pitt, Cameron Diaz och Jay Leno har alla skänkt stjärnglans åt BMWs Hydrogen 7. I Sverige är det Linda Skugge som är först ut när bilen - som enbart släpper ut vatten - ska lånas ut till kändisar och makthavare.


I USA har ett flertal stora stjärnor kunnat ses anlända till filmpremiärer och andra stora event i experimentbilen Hydrogen 7. Istället för bensin tankas bilen med flytande vätgas. Ur avgasröret kommer enbart vatten.

Linda Skugge. - Man kan faktiskt se en stor pöl av vatten under bilen när man står stilla. Det är verkligen häftigt, säger Linda Skugge.

Hydrogen 7 går dock inte att köpa i nuläget utan är en experimentmodell som lånas ut till utvalda politiker och andra makthavare.

Linda Skugge är först ut i Sverige att få låna bilen, som är hennes för en månad.

- Förhoppningsvis kan det komma sådana bilar till alla, men det lär väl dröja några år. Jag tror att det finns typ tio i världen. Det är väldigt smickrande att jag får ha en, säger hon.

Varför tror du att du är utvald?

- Det är väl för att jag har en så bra blogg, och för att jag syns mycket i medierna.

Får du betalt för att köra omkring i den?

- Nej.

Vad får du då?

- Jag får ha bilen en månad. Jag får dessutom utbildning i hur man kör bilen på måndag. Den är väldigt speciell att köra har jag förstått.

De senaste två dagarna har Linda Skugge åkt i baksätet. Hon har även fått låna en chaufför av BMW.

Vilka andra svenska opinionsbildare som ska bli ambassadörer för bilen är än så länge hemligt.

Bilen visades upp för första gången i Sverige under Almedalsveckan 2007. Miljöminister Andreas Carlgren var första svensk att trycka på (vät-)gasen.

Dagens Media har sökt BMWs marknadschef Fredrik Ellsäter.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.