Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sköna Dagar läggs ner

Publicerad: 26 April 2002, 12:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Sanoma Magazines Finland lägger ner sin svenska tidning Sköna Dagar. Tuff annonskonjunktur och en överetablerad marknad fick finländarna att fatta beslutet. De tio anställda på tidningen sägs upp.


- Vi var banbrytande i vår nisch och jag önskar att ägarna hade haft lite längre uthållighet. Det tar tid att upptäcka att det finns kvinnor 45+ som vill ha ett kvalitetsmagasin, säger chefredaktör Gudrun Pawlo Lindskog.

Nyligen lanserade Bonnier Tidskrifter Tara för kvinnor 40+. Gudrun Pawlo Lindskog tror dock inte att det var den hårdnande konkurrensen som knäckte hennes tidning.

- Tara och Sköna Dagar har olika tonlägen och vänder sig till olika kvinnor. Vi tycker inte man ska behöva medelåldersragga eller fixa brösten på lunchen för att räknas som kvinna.

Sköna Dagar startade 1994 och hade 48.900 i TS-upplaga. Senaste numret av tidningen, som kommer ut idag, är det sista. Sanoma Magazines Finland har kvar Utemagasinet och Åka Skidor i Sverige.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.