Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Skattesmäll för Kanal 5s Miljonärerna-vinnare

Publicerad: 23 April 2008, 08:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Daniel Denikson jublade när han vann en miljon i Kanal 5s program Miljonärerna. Nu åker han på en rejäl skattesmäll då Skatteverket underkänner hans deklaration eftersom han inte har redovisat vinsten.


Det var i april 2006 som Daniel Denikson skrev på ett avtal om en tillfällig projektanställning hos Meter då han skulle medverka i Kanal 5-produktionen Miljonärerna.

I avtalet stod att projektanställningen skulle kunna generera en miljon kronor i ersättning - vilket den också gjorde då Daniel Deniksson var en av sammanlagt tio deltagare som vann miljon kronor.

Men nu åker "Miljondanne", som Daniel Denikson själv kallar sig i sin blogg, på en skattesmäll i miljonklassen.

Produktionsbolaget Meter, som producerade programmet åt Kanal 5, har enligt Skatteverkets omprövningsbeslut inte betalat in skatt för Daniels vinstmiljon. Inte heller Daniel själv har tagit upp vinstmiljonen i sin deklaration.

Skatteverket har nu beslutat att upptaxera hans inkomst av tjänst med hela vinstbeloppet, 1.000.000 kronor. Mannen måste även betala ett skattetillägg motsvarande 40 procent av den skatt som mannen har undanhållit från Skatteverket.

Skatteverket skriver att vinster från tv-program likställs med vanlig lön, så kallad inkomst av tjänst.

Meter har genom sin informationsansvariga Nicke Johansson bett att få återkomma med en kommentar.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.